Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Karamellizált füge ricotta krémmel és balzsamecettel

Egyszerű és nagyszerű. Van rá 15 perced?
2016. September 25.

Hozzávalók

  • 40 dkg friss ricotta
  • 22,5 dkg mascarpone
  • 1 narancs finomra reszelt héja
  • 4 tojásfehérje
  • 1 1/2 csésze cukor, kettéosztva
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 9 érett füge, félbevágva

Elkészítés

Tökéletes desszert egy őszi étkezés végére. Egy gombóc vanília fagyit is tehetünk mellé.

1. Tegyük egy tálba a ricottát, adjuk hozzá a mascarponét, a  narancs héját, és keverjük óvatosan össze.

2. Egy elektromos habverő segítségével verjük fel a tojásfehérjét  egy csipet sóval, fokozatosan adjuk hozzá a  3/4 csésze cukrot és keverjük amíg a hab kemény és fényes lesz.  

3. Egy nagy fém kanállal keverjük a tojásfehérje egyharmadát a ricottához,  keverjük el majd óvatosan tegyük hozzá a maradékot.

4. Osszuk hat átlátszó üvegpohárba a krémet és tegyük a hűtőbe amíg a fügét elkészítjük.

5. Tegyük a  maradék cukrot és ¼ csésze vizet egy kis serpenyőbe és keverjük közepes lángon, amíg a cukor feloldódik.

6. Forraljuk fel  – közben ne keverjük – amíg mély arany színű lesz. Vegyük le a tűzről és azonnal keverjük össze a balzsamecettel és 1 evőkanál vízzel.

7. Tegyük vissza a tűzhelyre és keverjük addig, amíg a keverék sima nem lesz.

8. Adjuk hozzá egyenként a fügéket, forgassuk meg a karamell szószban és tegyük a krémes poharakba.

9. A maradék öntetet osszuk el a pohárkrémek tetején.

  

Forrás: popsugar.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!