Karácsonyi forró csokoládé Serpenyővirtuóz konyhájából
Az USA-ban a forró csokinak is van ünnepnapja
2017. December 13. A hideg idő közeledtével mi sem jobb, mint bekuckózni a kedvenc könyvünkkel a szobánk egyik sarkában, fogni egy könyvet, és bámulni, ahogy odakinn fúj a szél, vagy jobb esetben a hó szállingózik odakinn.
Ehhez hoztam most egy jól bevált receptet, amire ugyan nagyon kell figyelni, mert könnyen odakap, viszont megéri egy picit szórakozni vele.
Hozzávalók
- 100g étcsokoládé
- 280ml kávétejszín
- 20g cukor
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet kardamom
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés
A tejszínt egy lábasba tesszük, és alacsony lángon elkezdjük melegíteni. Beletesszük a kis kockákra vágott étcsokoládét, és felolvasztjuk benne, majd amikor elolvadt hozzáadjuk a fűszereket, és felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett! Fontos, hogy ne hagyjuk ott, különben odakap, a magas zsírtartalmú tejkészítmény miatt.
Megosztom barátaimmal