Kalácspuding
Hozzávalók
- Kalácspuding
- 0.5 kg kalács
- 4 tojás
- 800 ml tej
- 1 darab vaníliarúd
- 100 g étcsokoládé
- 10 dkg cukor
- 50 g vaj
- 250 g málna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- Rum izlés szerint
- Vanília sodó:
- 30 g búzaliszt
- 30 g kristálycukor
- 500ml 2,8 % tej
- 1 vaníliarúd
- 4 db tojássárgája
Elkészítés
Kalácspuding:
1. A tejet,vajat, cukrot, őrölt fahéjat, a vaníliarúd kikapart belsejét felrakjuk melegedni, alacsony lángon, közben felkockázzuk a kalácsokat és 180 fokos előmelegített sütőben picit megpirítjuk. (ha elég szikkadt a kalácsunk ezt el is hagyhatjuk)
2. Miután felmelegedett a tej, elolvadt a vaj és feloldódott a cukor félretesszük, ha kicsit visszahűlt hozzáadjuk a tojásokat és egyesével habverővel elkeverjük.
3. A megpirult kalácsokat meglocsoljuk rummal és jól összekeverjük, kivajazott tepsibe rakjuk, ráöntjük a tojásos keveréket, megszórjuk durvára tört csokoládéval és a málnával, majd 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük!
Vanillia sodó:
A lisztet és a cukrot egy habüstbe összekeverjük, belerakjuk a vaníliarúd belsejét, hozzátesszük a tejet és csomómentesre keverjük, majd vízgőz felett folyamatos kevergetés mellet, puding állagúvá melegítjük.(fontos,hogy ne főzzük túl mert a sárgája kicsapódik és szétesik a sodónk )