Kakaós-banános zabszelet
Másnapra kiváló reggeli vagy/és egészséges gyerek-uzsonna is lehet belőle
2016. November 6.
Hozzávalók
9 darabhoz- 2 banán
- 1.5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 0.5 teáskanál vanília kivonat
- 3 evőkanál mogyoróvaj
- 2 tojás
- 2 evőkanál nyers barna cukor
- 1/ teáskanál só
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1.5 csésze nagy szemű zabpehely
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk vagy olajozzunk ki egy 22×22 cm-es sütőtálat, majd tegyük félre.
2. A zabpelyhen kívül az összes hozzávalót keverjük össze egy nagy tálban. Ha már teljesen összeállt, adjuk hozzá a zabot, és keverjük, amíg a kakaós banános keverék teljesen bevonja.
3. Terítsük bele a tésztát a sütőtálba, egyenletesen oszlassuk el. Süssük 20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni, és vágjuk 9 szeletre.
Forrás: thefoodieandthefix.com
Megosztom barátaimmal