Julia Child burgonyás póréhagyma krémlevese
Készítsük el ebben a nagy hidegben a világhírű amerikai szakácsnő receptjét, nem bánjuk meg!
2017. January 6.
Hozzávalók
- 2 evőkanál semleges ízű olaj (repce vagy napraforgó)
- 4-5 db közepes, főznivaló burgonya, meghámozva, nagyobb darabokra vágva
- 3 nagy póréhagyma megpucolva, vékonyra szeletelve
- 6 csésze zöldség alaplé (vagy gyenge csirkealaplé)
- só, ízlés szerint
- 1-2 evőkanál frissen facsart citromlé
- ½ csésze habtejszín
- ½ csésze creme fraiche
- 1/3 csésze finomra vágott petrezselyem vagy snidling
Elkészítés
Egy nagy lábosban, közepes lángon kezdjük el melegíteni az olajat. Adjuk hozzá a burgonyát és a póréhagymát. Néha megkeverve főzzük, amíg a zöldségek elkezdenek megpuhulni, és finoman megbarnulnak, kb. 8-12 percig, attól függően, hogy mekkora a lábos.
Öntsük fel az alaplével, hagyjuk felforrni. Vegyük vissza közepesre a lángot, és lassan, 30-40 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
Turmixoljuk finomra botmixerrel, vagy több adagban a turmixgépben.
Adjuk hozzá a tejszínt, majd ízlés szerint sózzuk, és adjunk hozzá citromlevet.
Kanalazzuk tányérokba, tegyünk rá egy adag creme fraiche-t, és szórjuk meg petrezselyemmel vagy snidlinggel.
Forrás: popsugar.com
Megosztom barátaimmal