Juhtúrós-baconös quesadilla
Quesadillának hívom, hiszen hajtott tortilláról van szó, az ízvilága viszont ezúttal nem Mexikót, hanem sokkal inkább Magyarországot idézi.
Hozzávalók
4 darabhoz- 8 dkg kockázott bacon
- 1 nagy vagy 2 közepes tv-paprika
- 4 szál újhagyma fehér része
- 4 db tetszőleges tortilla lap
- 12 dkg juhtúró
- 3-4 dkg vékonyra szelt kolbász
Elkészítés
A bacont lassú tűzön hagyjuk zsírjára sülni. Ezután hozzáadjuk a megmosott, vékony csíkokra vágott tv-paprikát és a felkarikázott újhagymát. Tovább sütjük, addig, amíg a paprika is jól megpuhul.
A tortilla lapokat egyenletesen megkenjük a juhtúróval. Egyik felükre halmozzuk a paprikás-baconös keveréket és a kolbászokat, majd félbehajtjuk.
Az eddig használt serpenyőből papírtörlővel kitöröljük a felesleges zsiradékot (épp egy kevés maradhat benne), és a quesadillák mindkét oldalát átpirítjuk. Zöldségekkel, salátával tálalhatjuk.