Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Juhtúrós-baconös quesadilla

Egy újabb verzió a tortilla megtöltésére.
2021. July 28.

Quesadillának hívom, hiszen hajtott tortilláról van szó, az ízvilága viszont ezúttal nem Mexikót, hanem sokkal inkább Magyarországot idézi. 

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 8 dkg kockázott bacon
  • 1 nagy vagy 2 közepes tv-paprika
  • 4 szál újhagyma fehér része
  • 4 db tetszőleges tortilla lap
  • 12 dkg juhtúró
  • 3-4 dkg vékonyra szelt kolbász

Elkészítés

 

A bacont lassú tűzön hagyjuk zsírjára sülni. Ezután hozzáadjuk a megmosott, vékony csíkokra vágott tv-paprikát és a felkarikázott újhagymát. Tovább sütjük, addig, amíg a paprika is jól megpuhul. 

A tortilla lapokat egyenletesen megkenjük a juhtúróval. Egyik felükre halmozzuk a paprikás-baconös keveréket és a kolbászokat, majd félbehajtjuk. 

Az eddig használt serpenyőből papírtörlővel kitöröljük a felesleges zsiradékot (épp egy kevés maradhat benne), és a quesadillák mindkét oldalát átpirítjuk. Zöldségekkel, salátával tálalhatjuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cseresznyés rétes

Cseresznyés rétes

Örök klasszikus süti, ami nélkül nem telhet el a cseresznyeszezon.
Főtt kukorica csípős mártogatóssal

Főtt kukorica csípős mártogatóssal

Főztél már idén kukoricát? Épp itt az ideje!
Harcsás csusza kolbásszal

Harcsás csusza kolbásszal

A harcsa, a kolbász és a tejföl nagyon jól állak egymásnak!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!