Joghurtos müzliszelet
Akár iskolai vagy munkahelyi tízórainak, akár edzés előtti energiaszeletnek, de a délutáni kávé mellé is szuper választás a házi, felesleges adalékanyagok nélkül készült müzliszelet.
Hozzávalók
12 darabhoz- 180 g nagy szemű zabpehely
- 15 g puffasztott quinoa
- 25 g kókuszreszelék
- 10 g chiamag
- 50 g aszalt vörösáfonya
- 30 g aprított mandula
- 2 g himalája só
- 120 g mandulavaj
- 140 g méz
- 80 g görög joghurt
- 1 ek kókuszolaj
- ½ ek vaníliaaroma
- 20 g poreritrit
Elkészítés
A zabpelyhet összekeverjük a puffasztott quinoával, a kókuszreszelékkel, a chiamaggal, a vörösáfonyával, az aprított mandulával és a sóval.
Egy tálban felmelegítjük a mandulavajat a mézzel, összekeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük. Alaposan összegyúrjuk, majd egy frissentartó fóliával bélelt magas falú tepsibe nyomkodjuk – teljesen sima felületűre. Így egy óráig a fagyasztóban pihentetjük.
Ha letelt az idő, kivesszük, és szeletekre vágjuk. A görög joghurtot összekeverjük a kókuszolajjal, a vaníliával és az eritrittel, majd ebbe mártjuk egyesével a müzliszeleteket. Lecsorgatjuk, majd joghurtos oldalukkal felfelé egy sütőpapírral lefedett vágódeszkára tesszük, és fél órára visszatesszük a fagyasztóba megdermedni.
Ezután a hűtőben, dobozban tároljuk, 1-2 hétig fogyasztható.
Ezt már olvastad?