Szénhidrátszegény jambalaya füstölt tofuval
Hozzávalók
4 személyre- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- 60 dkg csirkemellfilé
- 4 ág kakukkfű
- 2 ág oregánó
- 1 nagy csipet őrölt római kömény
- 1 nagy csipet cayenne-bors
- 1 nagy csipet őrölt koriandermag
- friss csilipaprika vagy tört csili ízlés szerint
- só
- 1 szál angol zeller
- 2 piros kaliforniai paprika
- 25 dkg hámozott, aprított paradicsom
- 25 dkg füstölt tofu
- 2 teáskanál étkezési keményítő
- aprított snidling a díszítéshez
Elkészítés
Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd a megpucolt, felaprított vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd visszatesszük a lábast a tűzre. Rászórjuk a felkockázott csirkemellfilét, és kevergetve lepirítjuk.
Hozzáadjuk a kakukkfű és az oregánó lecsipkedett leveleit, valamint az összes fűszert (a csilit első alkalommal érdemes fokozatosan adagolni). Felöntjük 3 dl vízzel, és összeforraljuk.
Az angol zellert és a kaliforniai paprikát megmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd az aprított paradicsommal együtt a csirkéhez adjuk. Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Közben, amennyiben szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot, azonban fontos, hogy a főzés végére éppen csak egy kevés folyadék maradjon a hús alatt.
Mikor a csirke már puha, hozzáadjuk az apró kockákra vágott tofut, és még pár percet főzzük. Ízlés szerint ekkor még utánafűszerezhetünk.
A keményítőt simára keverjük egy kevés vízzel, a lábasba csorgatjuk, és kevergetve besűrítjük a jambalaya szaftját. Aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.