Húsgombócok ajvárral, tortillában
Igazi „nyaralós” ebéd, amit nemcsak nyáron, hanem egész évben szívesen készítek. Puha húsgombócok, roppanós bébikukorica és krémes ajvár tortillalapba zárva. Az egyik kedvencem!
Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg darált marhahús
- 3 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fekete bors
- kevés olaj a sütéshez
- 4 db (teljes kiőrlésű) tortillalap
- kb. 35-40 dkg ajvár (csemege)
- 2 db kápiapaprika
- 1 kis üveg savanyított bébikukorica
- aprított petrezselyemzöld
Elkészítés
A darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Kis gombócokat formázunk belőle, és egy serpenyőben, a felhevített olajon megsütjük. Először erős lángon kérget pirítunk a külsejükre, majd mérsékeljük a lángot, és forgatva, rázogatva átsütjük a gombócokat. Tálalásig papírtörlőre szedjük.
A tortillalapokat megmelegítjük, megkenjük ajvárral, majd ráhalmozzuk, a megmosott, felkarikázott kápiát, a lecsepegtetett bébikukoricát és a húsgombócokat. Végül megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.