Hot dog kifli teljes kiőrlésű liszttel
Mozizós estére készülsz? Vagy barátokat vársz? Egy házi hot dog parti sosem lehet rossz választás!
Hozzávalók
6 darabhoz- 12,5 dkg fehér búzaliszt
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- ½ tasak instant élesztő
- 1 csapott teáskanál só
- 5 dkg vaj
- kb. 1,3-1,5 dl langyos tej
- főtt virsli, savanyított uborka, ketchup, mustár és pirított hagyma a tálaláshoz
Elkészítés
A kétféle lisztet összekeverjük az instant élesztővel. Hozzáadjuk a sót, a puha vajat és apránként annyi meglangyosított tejet, hogy összeálljon a tészta. Alaposan összegyúrjuk, megdagasztjuk, és letakarva, meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, egyesével gömböt formázunk mindből, és pár mm vékony, ovális körré nyújtjuk. Az egyik rövidebb oldaltól indítva feltekerjük. Az így megformázott kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, letakarjuk, és újabb 15-20 percet kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A kiflik tetejét lekenjük egy kevés vízzel, és az előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.
Langyosan bevágjuk a kifliket, majd megtöltjük a főtt virslikkel, savanyított uborkával, teszünk mindbe ketchupöt és mustárt, végül pedig megszórjuk pirított hagymával.
Ezt a receptet is próbáld ki: