Hófedte karácsonyfa palacsintatorony
Ha karácsonyi ételekről van szó, szinte mindig csak az ebéd- és vacsoraötletek jutnak eszünkbe. Pedig a hangolódást már a reggelinél is elkezdhetjük, például ezzel a karácsonyfa alakú palacsintatoronnyal!
Hozzávalók
- 3 g spirulina (vagy egy marék spenót)
- 50 g zabliszt
- 20 g kókuszliszt
- 1 tojásfehérje
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 20 g eritrit
- 50 g natúr joghurt
- 20 g kókuszolaj
- gránátalma
- eper
- színes csokoládé drazsé
Elkészítés
Keverjük össze a liszteket a sütőporral, a spirulinával (spenót esetén érdemes összeturmixolni), és az eritrittel. Adagoljunk hozzá kb. 0,5-1 dl vizet (maradjon viszonylag sűrű a tészta) és keverjük csomómentesre. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a tésztához anélkül, hogy összeesne.
Egy palacsintasütő serpenyőt kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal és forrósítsuk fel. A sűrű palacsintatésztát kezdjük el egy evőkanállal adagolni a serpenyőbe, így ügyesen kis korongokat formázhatunk.
Ha megsütöttük az egész adag tésztát, az elkészült palacsinták közül néhányból késsel háromszögeket vághatunk. Így váltogatva egymás fölé helyezve megkapjuk a fenyőfa ágait. Az elkészült palacsintatoronyra csorgassunk natúr joghurtot „hó” gyanánt, majd díszítsük fel gránátalma szemekkel és csokoládé drazséval, hiszen mégis csak karácsony van.