Házi mandulapesztós cukkinispagetti
A januári életmódváltós, diétázós időszakban érdemes úgy csökkenteni a szénhidrát- és kalóriabevitelt, hogy ízekben továbbra is bővelkedjen az étrendünk, hiszen csak így biztosíthatjuk a hosszú távú kitartást.
Hozzávalók
2 adaghoz- 10 dkg hántolt mandula
- 5 dkg parmezán sajt + a tálaláshoz
- 1 nagy marék friss bazsalikomlevél + a díszítéshez
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 2 db cukkini
- koktélparadicsom
Elkészítés
A pesztóhoz késes darálóba tesszük a mandulát, a parmezánt, a bazsalikomot és az olívaolajat, majd teljesen krémesre turmixoljuk. Szükség esetén önthetünk még hozzá olívaolajat.
A cukkinit alaposan megmossuk, két végét levágjuk, majd zöldségspirálozón „tésztát” készítünk belőle. Hőkezelést nem igényel, nyersen, ropogósan is bátran fogyasztható, de igény szerint serpenyőben meg is párolhatjuk.
A cukkini tetején elosztjuk a pesztót és a félbevágott koktélparadicsomokat, majd megszórjuk parmezán sajttal, és friss bazsalikommal díszítjük.