Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hajdinás újhagymás tócsni tükörtojással

Adásban volt: 2016. September 22.
A recepthez tartozó videó
2016. September 22.

Hozzávalók

  • 1 ek. liszt
  • 65 g hajdina
  • 1,7 dl víz
  • 1 db nagy tojás
  • 1 db krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk currypor
  • 1 tk pirospaprika

  • bors
  • 1 szál újhagyma
  • ½ lila hagyma

Elkészítés

1. A hajdinát öblítsük le, majd kétszeres mennyiségű vízben, fedő alatt tegyük fel főni. Amikor felforrt a víz, vegyük vissza, csak enyhén gyöngyözzön, majd letakarva, 20 percen keresztül, főzzük. Amikor kész, vegyük le a tetejét és kavarjuk át. Várjuk meg míg langyos lesz.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a langyos hajdinát, a krumplit, tojást, lila hagymát, fokhagymát, sót, borsot, curry-t, újhagymát, pirospaprikát és a lisztet.

3. Hevítsük fel a serpenyőt, majd tegyük bele az olajat. A hajdinás keverékből, formázzunk gombócokat, hogy összetömörödjenek a hozzávalók benne. Majd laposítsuk szét lepényszerűre, úgy hogy nagyjából 4- 5 cm átmérőjű tócsnikat kapjunk. Tálaláskor tejföllel és felkarikázott újhagymával díszítsük.

 

MEGJEGYZÉS: Miután megfőztük a hajdinát, várjuk meg, míg lehűl és csak utána keverjük össze a többi hozzávalóval, mert különben a tojás meg tud főni idő előtt.

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fetával bolndított cukkinitócsni

Fetával bolndított cukkinitócsni

A reszelt krumpliból készült tócsnit mindenki ismeri, ez a cukkiniből készült változat, egy kis fetával bolondítva szintén sokak kedvence lesz. Frissen is és langyosan, de még hidegen is finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!