Hajdinapalacsinta zöldfűszeres cottage cheese-zel töltve
Ráadásul édes és sós töltelékekhez is passzol. Ezúttal cottage cheese-t tettem bele, így akár reggelire is tökéletes.
Hozzávalók
4 személyre- A tésztához:
- 2 db tojás (legalább M-es méretű)
- 20 dkg hajdinaliszt
- 2 nagy csipet só
- 2 dl tej
- kb. 2,5 dl szénsavas ásványvíz
- kevés olívaolaj a sütéshez
- A töltelékhez:
- 40 dkg cottage cheese
- 1 kis csokor snidling
- só, őrölt fekete bors
Elkészítés
A tojásokat kikeverjük a hajdinaliszttel, a sóval és a tejjel, majd felhígítjuk, simára keverjük az ásványvízzel. A tésztát 25-30 percet pihentetjük, majd felmelegített, olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk belőle. (Ha szükséges, pihentetés után kevés ásványvizet még adhatunk a masszához.)
A cottage cheese-t kikeverjük a finomra aprított snidlinggel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A palacsintákba töltjük, feltekerjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: