Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Hagyományos pite - pekándióval

Éljenek a klasszikus, házias ízek!
2017. március 2.

 

 

Hozzávalók

  • ¾ csésze kukoricaszirup (sötét)
  • ½ csésze barna cukor
  • 3 ek. vaj vagy margarin
  • 1 tk. vanília aroma
  • csipet só
  • 3 nagy tojás
  • 1,5 csésze pekándió (félbe vágva)
  • 23 cm-es átmérőjű pitealap

Elkészítés

1. Ha nem boltban vásárolt pitealappal dolgozunk, készítsük el előbb azt (válasszuk kedvenc alapreceptünket – ha nincs, nézz szét az oldalon).

2. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.

3. Egy nagy tálban keverjük egyneművé a kukoricaszirupot, barna cukrot, vajat, sót, vanília aromát és tojást.

4. Forgassuk a keverékbe a pekándiókat.

5. Öntsük bele a kihűlt pitealapba a tölteléket (legalább 10 perc kell, hogy hűljön).

6. Süssük 40-45 percig, amíg a töltelék a szélén szilárd, közepén pedig kocsonyás állagú lesz.

7. Legalább három órán át hagyjuk hűlni rácson, hogy könnyebben lehessen vágni. Hűtőben 1 hétig is eláll.

 

forrás: delish.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Krémes, gyümölcsös pite

Krémes, gyümölcsös pite

Amíg a vasárnapi ebéd elkészül addig a gyümölcsös, krémes pitére is biztosan van idő, egyszerűen, gyorsan kész, és abbahagyhatatlan.
Körtés-tökös pite

Körtés-tökös pite

Ha ősz, akkor tök. Tök sósan, tök édesen, de a krémlevest már mindenki unja, csak úgy simán bedobni a sütőbe meg tök snassz. Mit kezdjünk hát a tökkel? Először is süssünk belőle pitét: körtével, fahéjjal, dióval és roppanós tésztával, örüljünk a fűszeres süti illatnak és élvezzük az utolsó őszi napsugarakat.
Morzsás almáspite

Morzsás almáspite

Szuperegyszerű morzsás tészta, melyet most almával, legközelebb akármilyen más gyümölccsel elkészithetünk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?