Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Hagyományos pite - pekándióval

Éljenek a klasszikus, házias ízek!
2017. március 2.

 

 

Hozzávalók

  • ¾ csésze kukoricaszirup (sötét)
  • ½ csésze barna cukor
  • 3 ek. vaj vagy margarin
  • 1 tk. vanília aroma
  • csipet só
  • 3 nagy tojás
  • 1,5 csésze pekándió (félbe vágva)
  • 23 cm-es átmérőjű pitealap

Elkészítés

1. Ha nem boltban vásárolt pitealappal dolgozunk, készítsük el előbb azt (válasszuk kedvenc alapreceptünket – ha nincs, nézz szét az oldalon).

2. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.

3. Egy nagy tálban keverjük egyneművé a kukoricaszirupot, barna cukrot, vajat, sót, vanília aromát és tojást.

4. Forgassuk a keverékbe a pekándiókat.

5. Öntsük bele a kihűlt pitealapba a tölteléket (legalább 10 perc kell, hogy hűljön).

6. Süssük 40-45 percig, amíg a töltelék a szélén szilárd, közepén pedig kocsonyás állagú lesz.

7. Legalább három órán át hagyjuk hűlni rácson, hogy könnyebben lehessen vágni. Hűtőben 1 hétig is eláll.

 

forrás: delish.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Krémes, gyümölcsös pite

Krémes, gyümölcsös pite

Amíg a vasárnapi ebéd elkészül addig a gyümölcsös, krémes pitére is biztosan van idő, egyszerűen, gyorsan kész, és abbahagyhatatlan.
Körtés-tökös pite

Körtés-tökös pite

Ha ősz, akkor tök. Tök sósan, tök édesen, de a krémlevest már mindenki unja, csak úgy simán bedobni a sütőbe meg tök snassz. Mit kezdjünk hát a tökkel? Először is süssünk belőle pitét: körtével, fahéjjal, dióval és roppanós tésztával, örüljünk a fűszeres süti illatnak és élvezzük az utolsó őszi napsugarakat.
Morzsás almáspite

Morzsás almáspite

Szuperegyszerű morzsás tészta, melyet most almával, legközelebb akármilyen más gyümölccsel elkészithetünk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.