Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Hagyományos pite - pekándióval

Éljenek a klasszikus, házias ízek!
2017. March 2.

 

 

Hozzávalók

  • ¾ csésze kukoricaszirup (sötét)
  • ½ csésze barna cukor
  • 3 ek. vaj vagy margarin
  • 1 tk. vanília aroma
  • csipet só
  • 3 nagy tojás
  • 1,5 csésze pekándió (félbe vágva)
  • 23 cm-es átmérőjű pitealap

Elkészítés

1. Ha nem boltban vásárolt pitealappal dolgozunk, készítsük el előbb azt (válasszuk kedvenc alapreceptünket – ha nincs, nézz szét az oldalon).

2. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.

3. Egy nagy tálban keverjük egyneművé a kukoricaszirupot, barna cukrot, vajat, sót, vanília aromát és tojást.

4. Forgassuk a keverékbe a pekándiókat.

5. Öntsük bele a kihűlt pitealapba a tölteléket (legalább 10 perc kell, hogy hűljön).

6. Süssük 40-45 percig, amíg a töltelék a szélén szilárd, közepén pedig kocsonyás állagú lesz.

7. Legalább három órán át hagyjuk hűlni rácson, hogy könnyebben lehessen vágni. Hűtőben 1 hétig is eláll.

 

forrás: delish.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!