Hagyományos pite - pekándióval
Éljenek a klasszikus, házias ízek!
2017. March 2.
Hozzávalók
- ¾ csésze kukoricaszirup (sötét)
- ½ csésze barna cukor
- 3 ek. vaj vagy margarin
- 1 tk. vanília aroma
- csipet só
- 3 nagy tojás
- 1,5 csésze pekándió (félbe vágva)
- 23 cm-es átmérőjű pitealap
Elkészítés
1. Ha nem boltban vásárolt pitealappal dolgozunk, készítsük el előbb azt (válasszuk kedvenc alapreceptünket – ha nincs, nézz szét az oldalon).
2. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
3. Egy nagy tálban keverjük egyneművé a kukoricaszirupot, barna cukrot, vajat, sót, vanília aromát és tojást.
4. Forgassuk a keverékbe a pekándiókat.
5. Öntsük bele a kihűlt pitealapba a tölteléket (legalább 10 perc kell, hogy hűljön).
6. Süssük 40-45 percig, amíg a töltelék a szélén szilárd, közepén pedig kocsonyás állagú lesz.
7. Legalább három órán át hagyjuk hűlni rácson, hogy könnyebben lehessen vágni. Hűtőben 1 hétig is eláll.
forrás: delish.com
Megosztom barátaimmal