Gumimaci
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Nem csak gyerekeknek! A zselatin külsőleg és belsőleg is jótékony hatással van a bőrünkre és az ízületeinkre. A frissen facsart zöldség- és gyümölcslé teli van tápanyagokkal, így ezek a gumimacik amellett, hogy nagyon finomak, a napi zöldség- és gyümölcsfogyasztásunk növelését is támogatják.
Hozzávalók
- A zöld színűhöz:
- 80 ml almalé
- 20 ml szárzellerlé
- 20 g eritrit
- 30 g zselatin
- 1-2 evőkanál citromlé
- A piros színűhöz:
- 80 ml gránátalmalé
- 20 ml málnalé
- 20 g eritrit
- 30 g zselatin
- 1-2 evőkanál citromlé
- A sárga színűhöz:
- 90 ml ananászlé
- 10 ml gyömbérlé
- 20 g eritrit
- 30 g zselatin
- 1-2 evőkanál citromlé
Elkészítés
Ízek szerint külön-külön készítjük, de az elkészítés folyamata mindegyiknél megegyezik.
Egy kisebb tejforraló lábosban összekeverjük a gyümölcsleveket, az eritritet, a zselatint és a citromlevet. Folyamatosan kevergetve, közepes lángon addig melegítjük a folyadékot, amíg elkezd kicsit gyöngyözni a teteje, de még nem forr. A tűzről levesszük, és hagyjuk kicsit hűlni.
Cseppentő vagy orvosi fecskendő segítségével feltöltjük a gumimacis szilikon formákat, majd 1 órára a hűtőbe rakjuk.
Ha megszilárdultak, 2-3 napig is elállnak a hűtőben, légmentesen zárható edényben.