Grillsajt majonézes tésztasalátával
Jól behűtött tésztasaláta, amit olyan zöldséggel turbózol fel, amilyennel csak szeretnél. Hozzá pedig forró, frissen sült sajt. Tuti páros, ugye?
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg (teljes kiőrlésű) penne
- só
- 1 nagy doboz tejföl
- 10 dkg majonéz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- őrölt fekete bors
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 csokor újhagyma
- 30 dkg grillsajt (pl. Halloumi)
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
A pennét lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
Közben a tejfölt összekeverjük a majonézzel, a dijoni mustárral, sóval és borssal. A paprikát megmossuk, felkockázzuk, az újhagymát karikára vágjuk. A dresszinget, a paprikát és a hagymát összekeverjük a tésztával. Tálasáig behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A grillsajtot kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy serpenyőt felhevítünk, kikenjük éppen egy kevés olajjal, és oldalanként kb. 3-3 perc alatt átsütjük a sajtszeleteket. A tésztasalátával tálaljuk.