Grill mozzarellás hamburger
… Vagy ha azt mondjátok, hogy marhahúspogácsa nélkül nem burger a burger, akkor pluszban tegyek egy szelet sült sajtot a buciba!
Hozzávalók
4 személyre- ½ kígyóuborka
- 5 dkg koktélparadicsom
- 5 dkg retek
- ½ fej lila hagyma
- 5 dkg majonéz
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 4 db hamburgerzsemle
- 1 evőkanál olaj
- 4 szelet füstölt grill mozzarella (30 dkg)
- kevés tetszőleges salátakeverék
- hasábburgonya a tálaláshoz
Elkészítés
A megmosott uborkát, paradicsomot, retket, valamint a megpucolt lila hagymát egészen apró kockákra vágjuk. Összeforgatjuk a majonézzel, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd megsózzuk.
A hamburgerzsemléket kettévágjuk, belső oldalukat forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk.
Egy (grill)serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, és oldalanként kb. 1-1 percet sütjük rajta a sajtokat.
A bucikat megtöltjük a salátával, egy-egy sajttal és a zöldséges-majonézes salsával. Hasábburgonyával tálaljuk.
Jöhet még egy hamburger?