Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Gránátalmás panna cotta

A gránátalma magjai és a selymes krém lágysága együtt... Muszáj kipróbálni!
2016. September 30.

Hozzávalók

8 személyre
  • ½ csésze tej
  • 1 zacskó (7 g) zselatin
  • ½ vaníliarúd
  • 2 ½ csésze habtejszín
  • ¼ csésze kristálycukor
  • 1 gránátalma magjai

Elkészítés

1. Öntsük a tejet, egy kicsi és széles tálba, majd szórjuk bele a zselatint. Hagyjuk állni 10 percig.

2. Közben vágjuk ketté a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magokat, majd tegyük az egészet egy közepes lábosba.

3. Adjuk hozzá a tejszínt és a cukrot, és lassan forraljuk fel. Vegyük le a tűzhelyről, és keverjük össze a zselatinos tejjel.

4.  Az egész keveréket szűrjük át, és osszuk el 8 tálba, vagy kicsi befőttes üvegbe.

5. Tegyük a hűtőbe legalább 4 órára, de akár 2 napra.

6. Tálaláskor szórjuk meg a gránátalma magokkal.

Forrás:delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Panna cotta málnaöntettel

Panna cotta málnaöntettel

Krémes, könnyű olasz ihletésű desszert, egyszerű alapanyagokból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!