Gránátalmás panna cotta
A gránátalma magjai és a selymes krém lágysága együtt... Muszáj kipróbálni!
2016. September 30.
Hozzávalók
8 személyre- ½ csésze tej
- 1 zacskó (7 g) zselatin
- ½ vaníliarúd
- 2 ½ csésze habtejszín
- ¼ csésze kristálycukor
- 1 gránátalma magjai
Elkészítés
1. Öntsük a tejet, egy kicsi és széles tálba, majd szórjuk bele a zselatint. Hagyjuk állni 10 percig.
2. Közben vágjuk ketté a vaníliarudat, és kaparjuk ki a magokat, majd tegyük az egészet egy közepes lábosba.
3. Adjuk hozzá a tejszínt és a cukrot, és lassan forraljuk fel. Vegyük le a tűzhelyről, és keverjük össze a zselatinos tejjel.
4. Az egész keveréket szűrjük át, és osszuk el 8 tálba, vagy kicsi befőttes üvegbe.
5. Tegyük a hűtőbe legalább 4 órára, de akár 2 napra.
6. Tálaláskor szórjuk meg a gránátalma magokkal.
Forrás:delish.com
Megosztom barátaimmal