Gránátalmás lazacsaláta
Mutatós és különleges ízvilágú, gyorsan elkészíthető saláta az ünnepi asztalra.
Hozzávalók
4 személyre- 100 g madársaláta
- 200 g füstölt lazac
- 1 kígyóuborka
- 1 gránátalma
- néhány evőkanál vinaigrette mártás
- Vinaigrette-hez:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé vagy jóféle ecet
- 1 kávéskanál mustár
- só, bors
Elkészítés
Először elkészítem a vinaigrette mártást. Ebből én nagyobb mennyiséget készítek, sokáig eláll hűtés nélkül, és szinte mindenféle salátához illik. Kimérem az olajat egy keverőedénybe, hozzáadom a citromlevet és az összes többi hozzávalót, majd kézi habverővel egyneműre keverem. Lehet egyébként egyből lezárható üvegbe tenni a hozzávalókat és csak alaposan összerázni.
Ezután megpucolom a gránátalmát. Az uborkát julienne-re, azaz gyufaszálra vágom, vagy ha van speciális hámozóm, akkor azzal vágom vékony csíkokra. Kikészítek egy nagy salátás tálat. Beleszórom a madársalátát, az uborkát és a gránátalmát. Összekeverem. A füstölt lazacszeleteket vékony csíkokra vágom. Gyakorlatilag készen is van, hisz a vinaigrette mártással csak közvetlenül tálalás előtt locsolom meg a salátát, és a füstölt lazac csíkokat is csak akkor teszem rá. Jó étvágyat!
Ezt a receptet is próbáld ki: