Görögdinnyefagylalt
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Nem kérdés, fagyi és dinnye nélkül nincs nyár! Ez az egészséges és hűsítő finomság könnyedén elkészíthető, és még jégkrémkészítő szett sem szükséges hozzá. Csupa frissítő gyümölcs, ami igazán segít átvészelni a nyári kánikulát.
Hozzávalók
3-4 darabhoz- 4 szelet görögdinnye kimagozva
- 3 érett kivi
- 1 teáskanál citromlé
- 1-2 teáskanál édesítő (opcionális)
Elkészítés
A görögdinnyét kockázzuk fel, majd pürésítsük botmixerrel. Keverjük bele a citromlét. Adhatunk hozzá édesítőt, ha nem elég édes a dinnye.
A jégkrémformákat ¾-ig töltsük fel a dinnyepürével. Ha nincs jégkrémformánk, használhatunk joghurtos poharakat is. Szúrjunk fa vagy műanyag pálcikákat a közepükbe, és tegyük kb. 1 órára a fagyasztóba a formákat.
Közben hámozzuk meg a kivit, és pürésítsük botmixerrel. Ha a dinnyepüré már kellően megdermedt, töltsük fel a formákat a kivipürével, és minimum 3-4 órára tegyük vissza a fagyasztóba, amíg teljesen megfagy a fagyi.