Gombás-tojásos burrito
A klasszikus burritóba általában rizs, bab és hús kerül. Ezt alakítottam át most vegetáriánus verzióra sok-sok pirított gombával, omlettel és fűszeres rizzsel.
Hozzávalók
4 tekercshez- 20 dkg rizs
- só
- 40 dkg barna csiperkegomba
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 2 teáskanál tex-mex fűszerkeverék
- 6 db tojás
- őrölt fekete bors
- 4 db teljes kiőrlésű tortillalap
Elkészítés
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Ezúttal nem szükséges pergő rizsre törekedni, nyugodtan lehet „ragacsos”.
Közben a gombát megtisztítjuk, felcikkezzük. Egy serpenyőbe öntjük az olaj felét, felhevítjük, majd erős lángon lepirítjuk rajta a gombát. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát és a felkarikázott újhagymát, megsózzuk, ízesítjük a tex-mex fűszerrel, és készre sütjük. Hozzákeverjük a főtt rizst, összeforgatjuk.
Egy másik serpenyőben, a maradék olajon 2 darab 3 tojásos omlettet sütünk, sózzuk, borsozzuk. A kész omletteket kettévágjuk.
A tortillalapok egyik oldalára helyezünk 1-1 fél omlettet, majd a lap egész felületét beborítjuk a fűszeres rizzsel, és feltekerjük. Salátával tálaljuk.