Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Gombaleves kecskesajttal

2016. October 1.

Hozzávalók

6 személyre
  • 40g vaj
  • 1 fej hagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 200g svájci barna gomba, szeletelve
  • 200g csiperkegomba, szeletelve
  • 200g apró gomba, szeletelve
  • 1.5 l zöldség alaplé
  • 125ml tejszín
  • 120g kecskesajt, összemorzsolva
  • 4 vastag szelet rozskenyér, megpirítva
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál apróra vágott, friss kakukkfű

Elkészítés

1. Közepes lángon, olvasszuk meg a vajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és kevergetve főzzük puhára.

2. Adjuk hozzá a burgonyát és a gombákat, és alaposan keverjük össze. Öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel. Vegyük vissza a hőfokot, és lefedve, 10 perc alatt főzzük puhára a burgonyát. Keverjük hozzá a tejszínt. Vegyük le a tűzhelyről, és 5 percig hagyjuk hűlni.

3. Közben kapcsoljuk be a grillsütőt magas fokozatra. Oszlassuk el a kecskesajtot a rozskenyér szeleteken, és grillsütőben süssük aranybarnára 3 perc alatt, kb. 5 cm-re a grillszáltól.

4. Turmixoljuk össze a levest, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

5. Merjük a levest mélytányérokba, szórjuk meg kakukkfűvel, és kecskesajtos pirítóssal azonnal tálaljuk.

 

Forrás: taste.com.au

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kovászos uborka krémleves

Kovászos uborka krémleves

Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves nyári napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!