Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A klasszikus ukrán borscs leves. Céklával, szalonnával, zellerrel és friss kaporral a tetején. Ne egy rohanós délelőttön kezdjünk hozzá.

Fűszeres sertéshússal töltött tésztabatyu kétféle mártogatóval

Adásban volt: 2014. March 18.
A recepthez tartozó videó
Ropogós húsos batyuk mindenféle mártogatóssal minden alkalomra.
2015. November 13.

Hozzávalók

  • 30 db 9 cm átmérőjű, kerek wontonlap
  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • 1,5 ek só
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 3 szál újhagyma
  • egy kis darab gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek szójaszósz
  • Szójaszószos mártogató hozzávalók:
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 tk szezámolaj
  • 1 tk cukor
  • kevés reszelt gyömbér
  • néhány csepp citrom
  • Elkészítés: a hozzávalókat összekeverjük.
  • Majonézes mártogató hozzávalók:
  • 2 tk majonéz
  • 2 tk tejföl
  • 2 tk chiliszósz
  • Elkészítés: a hozzávalókat összekeverjük.

Elkészítés

A vékonyra gyalult kelkáposztát egy üvegedénybe helyezzük és jól megsózzuk, átforgatjuk. A tetejére  nehezéket teszünk (pl. kistányért) és 15 percre félretesszük.
A szobahőmérsékletű darált sertéshúst beízesítjük a vékonyra aprított újhagymával, a frissen reszelt gyömbérrel, a reszelt fokhagymával és a szójaszósszal. Ekkorra már összeesett a kelkáposzta, amit jó alaposan átnyomkodunk, majd egy szűrőben vízzel alaposan lemossuk róla a sót és hozzáöntjük a sertéshúshoz. Összekeverjük, és kész a töltelék.
Ezt beletöltjük a wonton tésztalapokba (1 kávéskanál jut 1 lapra), de ügyeljük arra, hogy a tészta szélét vizes ujjal átnedvesítsük, mert így fog összetapadni a tészta, ha megtöltöttük. Ezekből tarajos batyukat képezünk és az aljukat ropogósra kisütjük egy forró olajos serpenyőben. Ha az aljuk kérget kapott, akkor aláöntünk 1 dl vizet, lefedjük fedővel és 2-3 percig pároljuk a batyukat.
 
 
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Omlós fűszeres sertéshússal töltött tortilla

Egy különleges, fűszeres tortilla, ami csak a tiéd.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!