Fűszeres sárgadinnye leves
Éljeeen! Sárgadinnye nap van!!!! Az egyik kedvenc gyümölcsöm, imádom a szinte krémes, lédús húsát, és mostanában rákaptam arra, hogy csilis sóval megszórva eszem, ahogy a mexikóiak a mangót. Isteni ez az édes gyümölcs egy kis sóval és fűszerrel, próbáld ki előételnek, végül is sonkával is szokás enni, az se nagyon más. Amikor levest készítek belőle, akkor is inkább fűszeresre veszem a figurát, és ezt a curryporos verziót különösen szeretem az ízek összetettsége miatt, igazán különleges élmény, de vigyázat, nagyon tömény, én ezért csak kis pálinkás poharakban szoktam tálalni.
Hozzávalók
- 1 kg sárgadinnye kimagozva, meghámozva, felkockázva
- 3-4 ek citromlé
- 175 g görög joghurt
- ½ tk Madras curry por
- só
- a tálaláshoz görög joghurt
- a tálaláshoz csilipehely vagy csilisó
Elkészítés
A sárgadinnyét dobd turmixgépbe 3 evőkanél citromlével, a joghurttal és a curryporral. Ha krémesre turmixoltad, kóstold meg, és ízesítsd sóval, ha szükséges. Öntsd poharakba, majd a tetejére kanalazz joghurtot és szórd meg a csilisóval.