Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A savanyú bébikukorica, az ajvár és a serpenyős húsgombócok triója meghozzák ebédre a nyarat.

Fűszeres, darált húsos török lepény

Adásban volt: 2013. February 7.
A recepthez tartozó videó
A fűszeres, darált húsos lepény vendégvárónak is, de gyorsan elkészülő ebédnek vagy vacsorának is kiváló.
2016. January 14.

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 25 dkg darált hús (lehetőleg marha)
  • 1 közepes hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 kk őrölt paprikapehely
  • csipet őrölt fahéj
  • 1 nagy csokor petrezselyem

  • bors
  • olaj
  • Tálaláshoz:
  • friss petrezselyem
  • citrom
  • 4 db tortilla (kisebb átmérőjű)

Elkészítés

A finomra aprított hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát, fedő alatt puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a nyers darált húshoz, összekeverjük.
Adunk hozzá egy evőkanál sűrített paradicsomot.
Összekeverjük a fűszerekkel, a felaprított petrezselyemmel.
A sütőt előmelegítjük a legforróbb (250 C fok) fokozatra, a sütőlappal együtt.
Vékonyan, egy spatula segítségével rákenjük a tortillára a húsos ragut, majd forró sütőben 5 percig sütjük, amíg a hús megsül, a tészta pedig átmelegszik, és könnyen hajtogatható és puha marad.
Citromlevet facsarunk a ragura, sok friss petrezselymet teszünk a közepére, majd palacsintaszerűen, feltekerve, azonnal fogyasztjuk.

Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sült paprika petrezselyemmel és pirított mandulával

Sült paprika petrezselyemmel és pirított mandulával

Fenséges saláta sült paprikából, olívaolajos öntettel, mandulával és mozzarellával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!