Fűszeres, darált húsos török lepény
Adásban volt: 2013. February 7.
A recepthez tartozó videó
A fűszeres, darált húsos lepény vendégvárónak is, de gyorsan elkészülő ebédnek vagy vacsorának is kiváló.
2016. January 14.
Hozzávalók
4 darabhoz- 25 dkg darált hús (lehetőleg marha)
- 1 közepes hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 kk őrölt paprikapehely
- csipet őrölt fahéj
- 1 nagy csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
- Tálaláshoz:
- friss petrezselyem
- citrom
- 4 db tortilla (kisebb átmérőjű)
Elkészítés
A finomra aprított hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát, fedő alatt puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a nyers darált húshoz, összekeverjük.
Adunk hozzá egy evőkanál sűrített paradicsomot.
Összekeverjük a fűszerekkel, a felaprított petrezselyemmel.
A sütőt előmelegítjük a legforróbb (250 C fok) fokozatra, a sütőlappal együtt.
Vékonyan, egy spatula segítségével rákenjük a tortillára a húsos ragut, majd forró sütőben 5 percig sütjük, amíg a hús megsül, a tészta pedig átmelegszik, és könnyen hajtogatható és puha marad.
Citromlevet facsarunk a ragura, sok friss petrezselymet teszünk a közepére, majd palacsintaszerűen, feltekerve, azonnal fogyasztjuk.
Megosztom barátaimmal