Friss málnás-tejfölös pohárdesszert
Adásban volt: 2013. October 10.
A recepthez tartozó videó
Könnyű, elegáns málnadesszert, egyszerű alapanyagokból.
2016. May 6.
Hozzávalók
4 adag- 30 dkg fagyasztott vagy friss málna
- 3 dl tejföl
- 1 citrom
- babapiskóta
- porcukor
- fél rúd vanília
Elkészítés
A málna mennyiségét megfelezzük, és az egyik felét turmixoljuk, majd átpaszírozzuk, így a magok nem kerülnek bele a pürébe.
A tejfölt a reszelt citromhéjjal, a fél citrom levével, porcukorral és a málnapürével kikeverjük.
Beleforgatjuk az egészben hagyott málnaszemeket, és belekeverjük fél rúd vanília kikapart magját.
A babapiskótákat széttördeljük, elmorzsoljuk.
A hozzávalókat poharakba rétegezzük: alulra egy réteg babapiskótát szórunk, erre kerül a málnakrém, majd újra a piskóta és végül megint a krém.
A tetejére néhány málnaszemet ültetünk, szórunk rá még egy kevés morzsát, és tálalásig a hűtőben tartjuk.
Megosztom barátaimmal