Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fetás csirkepástétom

A házi pástétomoknak nincs párja…
2022. October 26.

… Hiszen könnyedén a saját ízlésedre formálhatod. Ráadásul ha marad előző napról főtt vagy sült hús, azt is átalakíthatod pástétommá. 

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, őrölt fekete bors
  • 5 dkg majonéz
  • 5 dkg feta sajt
  • 3-4 szál újhagyma

Elkészítés

 

A csirkemellfilét néhány szeletre vágjuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olajon megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, ezután kisebb darabokra vágjuk. 

A csirkekockákat késes aprítóba tesszük a majonézzel és a fetával, majd összetörjük. Ezután még sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Az újhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, végül ezt is a pástétomhoz keverjük. 

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Spenótos tonhalfasírt

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sajtgolyók paradicsomos bulgurral

Sajtgolyók paradicsomos bulgurral

Próbáltad így már a kedvenc reformköreted?
Teljes kiőrlésű amerikai palacsinta

Teljes kiőrlésű amerikai palacsinta

Teljes kiőrlésű búzaliszt és zabpehelyliszt keverékéből sütve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!