Fekete-erdei sonkával és almával töltött clubszendvics szeletelt Ammerländer Maasdamer sajttal
A roppanós alma és a karakteres ízű fekete-erdei sonka remekül kiegészíti az Ammerländer Maasdamer sajtot. Rétegezzük clubszendvicsbe, hagyjuk jól megolvadni a sajtot.
Hozzávalók
4 személyre- 2 kisebb, savanykás alma
- citromlé
- 16 szelet tetszőleges toastkenyér
- 12 szelet fekete-erdei sonka
- 12 szelet Ammerländer Maasdamer sajt
Elkészítés
Az almákat megmossuk, 12 vékony szeletet vágunk belőlük, citromlébe mártjuk, lecsepegtetjük.
A toastkenyereket megpirítjuk. 1 szendvicshez 4 szelet forró, frissen pirított kenyeret használunk. 3-3 szelet almát, sonkát és Ammerländer Maasdamer sajtot rétegezünk mindbe. Háromszög alakban kettévágva, pálcikával összetűzve tálaljuk, mustárt kínálhatunk mellé.
Az Ammerländer Maasdamer (ejtsd: mászdámer) egy nagyon finom, kiváló minőségű, ementáli típusú sajt. Ez a sajttípus nagyon népszerű hazánkban, azonban azok közül, akik megismerik az Ammerländer Maasdamert, gyakran meg is maradnak mellette. Azért választják újra és újra az Ammerländert a változó minőségű és ízű „ementáli jellegű“ sajtok helyett, mert ahogy az egy német terméktől elvárható: az íze és a minősége valóban megbízható. Az pedig, hogy az ára is jó, csak a ráadás.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!