Fanta szelet egészségesen
Gyermekkorom egyik legnagyobb kedvenc „nagymama sütije” a Fanta szelet, ezért egyértelmű volt, hogy ezt is megpróbálom egészségesebb alapanyagokból kivitelezni. A zabliszttel és eritrittel készült piskótaalap szerencsére nagyon sok hasonló süteménynek kiváló alapul szolgál.
Hozzávalók
- Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál zabliszt
- 4 evőkanál eritrit
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 kávéskanál mokkáskanál sütőpor
- Krém:
- 25 dkg zsírszegény túró
- 7 dkg görög joghurt
- 10 dkg eririt
- citromhéj
- Felső réteg:
- 3 db narancs
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg eritrit
- 3 dl víz
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra légkeveréssel.
A zablisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva az eritritet. A végén összekeverjük a sárgájával is, majd óvatosan összeforgatjuk a száraz hozzávalókkal anélkül, hogy összeesne a hab.
Kapcsos tortaformába öntjük a tésztát és az előmelegített sütőbe tesszük 25 percre.
Eközben elkészítjük a krémet. A túrót villával pépesítjük, majd összekeverjük a joghurttal, az eritrittel és reszelt citromhéjjal.
A narancsok levét kifacsarjuk. 1 dl narancslével és az eritrittel elkeverjük a pudingport. A maradék narancslét vízzel felforraljuk, majd elkeverjük benne a pudingot és krémesre főzzük.
Az elkészült tésztát 15 percig hűlni hagyjuk, majd a kapcsos formában hagyva megkenjük a túrós, végül pedig a narancslés réteggel. Hűtőben 2 órán keresztül pihentetjük fogyasztásig.