Ez az egyik leggyorsabban elkészíthető köret és szénhidrátforrás, használjuk bátran!
Hazánkban a kuszkuszt még mindig nem ismerik és használják elegen, pedig az egyik leggyorsabban elkészíthető köret és szénhidrátforrás, hiszen főzést sem igényel. Durumbúzából készül, sósan és édesen egyaránt elkészíthető.
Hozzávalók
2 adaghoz- 15 dkg kuszkusz
- 20 dkg paradicsom
- 15 dkg kígyóuborka
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 5 dkg olívabogyó
- 10 dkg feta sajt
- 5 dkg lilahagyma
- só, bors
- petrezselyem
- citrom
Elkészítés
A kuszkuszt felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel és 10 percre állni hagyjuk, ezalatt magába szívja a folyadékot, felpuffad és megpuhul.
A zöldségeket alaposan megmossuk, a paradicsomot, az uborkát és a feta sajtot felkockázzuk, az olívabogyót karikákra vágjuk, a lilahagymát finomra aprítjuk. Az egészet összekeverjük a megpuhult kuszkusszal, meglocsoljuk citromlével, sóval és borssal ízesítjük és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.