Ez a Szívek szállodája Roryjának kedvenc itala
Hozzávalók
2 személyre- A koktélhoz:
- 60ml hideg ananászos vodka
- ¼ teáskanál gránátalmaszirup
- 150ml pezsgő vagy prosecco
- Az ananászos vodkához:
- 250g ananász, kockára vágva
- 150ml vodka
- A rózsaszín cukorhoz:
- 2 evőkanál kristálycukor
- néhány cseppnyi rózsaszín ételfesték
Elkészítés
Ananászos vodka:
1. Tegyük az ananászt egy nagy bögrébe.
2. Öntsük fel a vodkával.
3. Szorosan zárjuk le, és száraz, hűvös helyen hagyjuk állni legalább egy hétig.
4. Finom szűrőn szűrjük át néhányszor. Lezárva tároljuk.
A rózsaszín cukor:
1. Tegyük a cukrot egy zárható zacskóba, és adjunk hozzá 2-3 csepp rózsaszín ételfestéket.
2. Zárjuk le a zacskót, és 30 mp alatt alaposan rázzuk össze.
3. A csomókat távolítsuk el.
A koktél:
1. Egy ananász darabbal nedvesítsük meg két martinis pohár peremét, majd mártsuk bele a rózsaszín cukorba.
2. Tegyük az ananászos vodkát és a gránátalma szirupot a shakerbe, és néhányszor rázzuk össze. Öntsük a martinis poharakba.
3. Öntsük fel pezsgővel vagy proseccoval.
4. Azonnal tálaljuk.
Forrás: giraffescanbake.com