Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Erdei gombás pizza

2016. October 1.

Hozzávalók

3-4 személyre
  • 1 ½ evőkanál olívaolaj, plusz a tálaláshoz
  • 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 250g vegyes erdei gomba, szeletelve, ha nagyobbak
  • 250g barna csiperkegomba, szeletelve
  • 100g bébispenót
  • ½ citrom leve
  • 2 elősütött pizzalap
  • 125g puha kecskesajt
  • 2 evőkanál apróra vágott snindling

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

2. Tegyük az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és forrósítsuk fel. Ha már forró tegyük bele a fokhagymát és a gombákat, és gyorsan pirítsuk meg, amíg egy kicsit már megpuhul, de még nem engedte ki a nedvességtartalmát. Adjuk hozzá a ciromlevet és a spenótot, és várjuk meg, hogy a spenót egy kicsit összeessen.

3. Sózzuk, borsozzuk, és vegyük le a tűzhelyről.

4. Tegyük a pizzalapokat egy tepsire, és kenjük meg őket a kecskesajttal.

5. Tegyük a gombás keveréket a pizzalapokra, és spricceljük meg még egy kis olajjal. Süssük a sütőben 10 percig. Tálaláskor szórjuk meg snidlinggel, és kanalazzunk rá egy kis creme fraiche-t, ha szeretnénk.

 

Forrás: taste.com.au

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!