Erdei gombás pizza
Hozzávalók
3-4 személyre- 1 ½ evőkanál olívaolaj, plusz a tálaláshoz
- 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
- 250g vegyes erdei gomba, szeletelve, ha nagyobbak
- 250g barna csiperkegomba, szeletelve
- 100g bébispenót
- ½ citrom leve
- 2 elősütött pizzalap
- 125g puha kecskesajt
- 2 evőkanál apróra vágott snindling
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2. Tegyük az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és forrósítsuk fel. Ha már forró tegyük bele a fokhagymát és a gombákat, és gyorsan pirítsuk meg, amíg egy kicsit már megpuhul, de még nem engedte ki a nedvességtartalmát. Adjuk hozzá a ciromlevet és a spenótot, és várjuk meg, hogy a spenót egy kicsit összeessen.
3. Sózzuk, borsozzuk, és vegyük le a tűzhelyről.
4. Tegyük a pizzalapokat egy tepsire, és kenjük meg őket a kecskesajttal.
5. Tegyük a gombás keveréket a pizzalapokra, és spricceljük meg még egy kis olajjal. Süssük a sütőben 10 percig. Tálaláskor szórjuk meg snidlinggel, és kanalazzunk rá egy kis creme fraiche-t, ha szeretnénk.
Forrás: taste.com.au
Megosztom barátaimmal