Epres túrólepény
Amilyen gyorsan összedobható, annyira finom ez a lepény! Ha vége az eperszezonnak, próbáljátok ki málnával, barackkal vagy áfonyával is!
Hozzávalók
kb. 8-10 szelethez:- 2 db tojás
- 15 dkg cukor (vagy ennyi cukornak megfelelő porállagú édesítőszer)
- 1 teáskanál vanília aroma
- 10 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg túró
- 15 dkg tejföl
- 20 dkg liszt
- 1 púpozott teáskanál sütőpor
- kb. 15-18 dkg eper
Elkészítés
A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró vajat, az áttört túrót és a tejfölt. A lisztben elkeverjük a sütőport, a többi hozzávalóhoz adjuk, és az egészet simára keverjük.
A masszát egy kb. 18×25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, felcikkezzük, és kirakjuk velük a sütemény tetejét.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Ezt a receptet már próbáltad?