Egyszerű csirkegyros tzatziki szósszal
Népszerű és gyorsan összeállítható fogás ebédre vagy vacsorára
2017. January 8.
Hozzávalók
4 személyre- 4 szelet, 1cm vastag csirkemellfilé szelet
- 1 evőkanál mediterrán vagy olasz fűszerkeverék
- 1 kápia paprika, vékonyra szeletelve
- ½ lilahagyma, vékonyra szeletelve
- 4 pita
- salátalevelek, morzsolt feta sajt
- A tzatziki szószhoz:
- ½ kígyóuborka, megpucolva, kis kockákra vágva
- 2 csésze hideg, natúr görög joghurt
- 4 teáskanál összezúzott fokhagyma
- 1/3 csésze apróra vágott kapor (friss vagy szárított)
- 1 ½ evőkanál frissen facsart citromlé
- ½ teáskanál só, vagy ízlés szerint
- 1/8 teáskanál őrölt fekete bors
Elkészítés
1. A szósz minden összetevőjét pürésítsük össze. (Ha sűrűbb szószt szeretnénk, a turmixolás előtt nyomkodjuk ki a vizet az uborkából.) Ha van időnk, ezt még előző nap tegyük meg, hogy az ízek jobban összeérjenek.
2. Szórjuk meg a hússzeleteket a fűszerkeverékkel. Közepes lángon, egy nagy serpenyőben, oldalanként 5-6 perc alatt pirítsuk meg, majd vágjuk csíkokra.
3. Fektessük a pitákat tiszta munkafelületre. Tegyünk rá egy salátalevelet, a húscsíkokat, paprikát és a hagymát. A tetejére jöhet a tzatziki szósz és a feta sajt. Hajtsuk össze a pitát, mint egy szendvicset, vagy tekerjük fel, ha tortillában esszük.
Megosztom barátaimmal