Egyéjszakás krémes zabkása
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
A zabkását többféleképpen lehet készíteni, de a legegyszerűbb, ha be sem kapcsoljuk hozzá a tűzhelyet, és mégis krémes, laktató, elronthatatlan diétás reggeli lesz a végeredmény. Csak egy dologra érdemes figyelni, ez pedig az, hogy már előző este keverjük be, hogy elegendő ideje legyen összeérni az alapanyagoknak!
Hozzávalók
1 adaghoz- 5 dkg zabpehely
- 1,5 dl víz
- 7 dkg zsírszegény natúr joghurt
- 1 evőkanál (7 g) chiamag
- 6 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük.
Lefedve 10-12 órán át pihentetjük, ennyi idő alatt a zabpehely és a chiamag felszívja a nedvességet, és a zabkása krémes állagúvá válik. Ízlés és diéta szerinti feltéttel (bogyós gyümölcsökkel, kakaóporral, fahéjjal, csokoládéval…stb.) fogyasztjuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: