Egy tökéletes finomság kávé mellé: Fahéjas-morzsás sütemény
Hozzávalók
- A tésztához:
- 110 g puha vaj
- ¾ csésze cukor
- 1 evőkanál vanília
- 1 tojás
- 2 csésze liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
- ¾ csésze tej
- A töltelékhez:
- 3 evőkanál puha vaj
- 1 evőkanál fahéj
- ½ csésze liszt
- ½ csésze barna cukor
- A morzsához:
- 5 evőkanál puha vaj
- ¾ csésze liszt
- ½ csésze barna cukor
- 1 evőkanál fahéj
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
2. Robotgéppel keverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és a vaníliát.
3. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. A lisztes keverék felét keverjük hozzá a vajas masszához, ha jól összeállt, öntsük hozzá a tejet. Miután újra alaposan megkevertük, adjuk hozzá a lisztes keverék másik részét.
4. A töltelékhez egy tálban keverjük morzsásra a vajat, a lisztet, a fahéjat és a cukrot.
5. A felső réteg elkészítéséhez tegyük a vajat, a lisztet, a barna cukrot és a fahéjat a késes robotgépbe, és dolgozzuk össze, amíg morzsás állagot nem kapunk. (Ha elég türelmesek vagyunk, vagy nincs robotgépünk, villával is össze tudjuk keverni.)
6. Vajazzunk ki egy 20×20 centis sütőtálat. A tészta felét öntsük bele, és terítsük szét. Szórjuk rá a tölteléket, majd óvatosan öntsük és terítsük rá a tészta másik részét.
7. Szórjuk a morzsát a tetejére, és finoman nyomkodjuk bele.
8. Előmelegített sütőben süssük 45-50 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Rácson hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt tálalnánk.
Forrás: gogogogourmet.com