Édesburgonyapizza
Ezerarcú alapanyag az édesburgonya, ezt bizonyítja, hogy még egy szuperegészséges házi pizzalap is készíthető belőle.
Hozzávalók
- 30 dkg édesburgonya
- 1 db tojás
- 5 dkg zabliszt
- 1 evőkanál tápiókakeményítő
- 1 db paradicsom
- 2 db csiperkegomba
- 2 dkg lila hagyma
- néhány db olívabogyó
- 6 dkg zsírszegény mozzarella sajt
- 10 dkg aprított paradicsom (konzerv)
- himalája só
- friss bazsalikom
Elkészítés
Az édesburgonyát alufóliába tekerve már előre puhára sütjük 200 °C-os sütőben. Ha kihűlt, eltávolítjuk az alufóliát, és könnyedén lehúzzuk a burgonya héját.
Az édesburgonyát krumplinyomóval pépesítjük, majd összekeverjük először a tojással, majd a zabliszttel, a keményítővel és a sóval. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 25 cm átmérőjű kör alakban eloszlatjuk a tésztát. A 175 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük.
Eközben előkészítjük a feltéteket. A paradicsomot, a csiperkegombát, a lila hagymát, az olívabogyót és a mozzarellát felszeleteljük.
20 perc elteltével ellenőrizzük, hogy átsült-e a pizzalap alja is. Ha igen, megkenjük paradicsommal, sózzuk, majd rápakoljuk az előkészített feltéteket. A sütőbe visszatolva további 10 percig sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.