Édesburgonyalepény
Ez az édesburgonyalepény tökéletes egészséges szénhidrátköretként szolgál a főétkezéshez, de még több zöldséggel megpakolva akár önálló vacsoraként is megállja a helyét.
Hozzávalók
2 személyre- 30 dkg édesburgonya
- ½ fej vöröshagyma
- 1 ek. kókuszolaj
- 1 db tojás
- himalája só
- őrölt fekete bors
- 1 ek. adalékanyagoktól mentes ételízesítő
- 5 dkg zabliszt
- görög joghurt
- kevert saláta
- lila hagyma
- koktélparadicsom
- uborka
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Az édesburgonyát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a kókuszolajat, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a reszelt édesburgonyát, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk.
A hagymás burgonyát átöntjük egy keverőtálba, és összekeverjük a tojással. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az ételízesítőt. Végül beleszitáljuk a lisztet, és alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval.
A masszából sütőpapírral bélelt tepsiben 4 db lepényt formázunk, majd az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt barnára sütjük. Megkenjük görög joghurttal, ízlés szerint megsózzuk, végül a zöldségekkel díszítjük.