Cukormentes „Fanta süti” pohárdesszert
Ez a pohárdesszert maximálisan hozza a „retró” sütemény ízeit, de könnyedebb formában, ráadásul hozzáadott finomított cukor nélkül.
Hozzávalók
4 személyre- 4 dl 100%-os narancslé
- 1 tasak porzselatin (6 lap zselatinnak megfelelő)
- 25 dkg krémes ricotta
- 5 dkg eritrit
- 1 kisebb biocitrom lereszelt héja
- 1 zacskó (18 dkg) cukormentes kakaós keksz
- 1 nagyobb narancs
Elkészítés
A narancsléből kimérünk 4 evőkanállal, és simára keverjük benne a zselatint. A többi gyümölcslevet egy lábasba öntjük, melegíteni kezdjük, közben hozzáadjuk a zselatinos narancslevet. Kevergetve forráspontig melegítjük, de nem forraljuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, egy hengeres formába (legegyszerűbb ugyanolyan desszertes pohárba, mint amilyenben összeállítjuk a desszertet) öntjük, és hagyjuk megszilárdulni.
Közben a ricottát kikeverjük az eritrittel és a citromhéjjal.
4 desszertes pohár aljában elosztjuk az összetördelt kekszet. Rátesszük a meghámozott, kis kockákra vágott narancsot, majd a ricottás krémet. A narancszselét 4 karikára vágjuk, a tetejükre helyezzük, tálalásig hűtőbe tesszük.