Cukkinis zabkása
A cukkini az a zöldség, ami semleges íz világának köszönhetően bármilyen ételben könnyedén „elrejthető”. Zabkásába főzve plusz kalóriák hozzáadása nélkül növelhetjük annak mennyiségét, krémesebbé varázsolhatjuk és észrevétlenül fedezhetjük napi zöldségbevitelünk egy részét. Egy diéta során ezen tulajdonságai nagyon hasznosak lehetnek.
Hozzávalók
1 adaghoz- 40 g aprószemű zabpehely
- 80 g cukkini
- 2 dl növényi tej
- 1 ek eritrit
- 1 ek vanília aroma
- friss gyümölcsök
Elkészítés
A cukkinit meghámozzuk, majd aprólyukú reszelőn lereszeljük. A levével együtt egy főzőedénybe tesszük, alaposan összekeverjük a zabpehellyel, majd felöntjük a tejjel. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett 3-4 perc alatt puhára főzzük.
A végén hozzákeverjük az eritritet és a vanília aromát is, hogy kellemes édeskés íze legyen és a cukkini ne is érződjön.
Frissen felszeletelt gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.