Cukkinis közel-keleti lecsó
A közel-keleti lecsó, azaz a shakshuka alapjaiban hasonlít a mi lecsónkra, azonban különleges fűszerezésének és tálalási módjának köszönhetően mégis különbözik attól. Felturbózott változata ez a cukkinis verzió.
Hozzávalók
2 adaghoz- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 1 db tv-paprika
- 1 db cukkini
- 1 konzerv hámozott, aprított paradicsom
- himalája só
- őrölt bors
- ½ evőkanál őrölt római kömény
- ½ evőkanál őrölt csemege pirospaprika
- 2 db tojás
- ½ avokádó
- friss petrezselyem
- kovászos kenyér
Elkészítés
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát.
Eközben megtisztítjuk a paradicsomot, a paprikát és a cukkinit, majd felkockázzuk őket, és a megfonnyasztott hagymához adjuk. Amint elkezdtek megpuhulni a zöldségek, hozzáöntjük az aprított paradicsomot is. Az egészet sózzuk, borsozzuk, római köménnyel és pirospaprikával fűszerezzük.
Fedő alatt közepes lángon 10 percig főzzük. A majdnem elkészült ételre ütjük az egész tojásokat – amiket megszórunk sóval és borssal –, majd fedő alatt néhány perc alatt megszilárdítjuk őket.
Az elkészült ételt megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, avokádót szeletelünk hozzá, és kovászos kenyérszeletekkel tálaljuk.