Csokis-mandulás keksz
Ezek a kekszek kívül ropogósak, belül puhák, a mandulától és az étcsokitól pedig nagyon-nagyon finomak. Feldobhatod narancshéjjal, vagy sütés előtt nyomhatsz a közepükbe egy-egy darabka diót vagy pekándiót.
Hozzávalók
10 nagy vagy 15 közepes darabhoz- 12 dkg búzaliszt
- 8 dkg finomra őrölt mandula
- 1 teáskanál sütőpor
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg cukor
- 1 db tojás
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A lisztet összekeverjük az őrölt mandulával és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott (vagy lereszelt) zsiradékot. Hozzáadjuk a cukrot és a tojást, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, közben beledolgozzuk az apróra vágott étcsokit is.
A tésztából éppen benedvesített kézzel 10 nagyobb vagy 15 közepes méretű, kissé ellapított korongot formázunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kellő távolságra (sütés közben terülni fognak). 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: