Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokis alma "pop"

2016. September 27.

Hozzávalók

  • 1 bögre (étcsokis) csoki chips
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 nagy alma
  • Karamell öntet
  • Olvasztott fehér csokoládé
  • zúzott oreo
  • zúzott perec
  • szivárvány szórás
  • M&Ms

Elkészítés

1. Forraljunk vizet egy lábosban és a vízgőz fölött egy üvegtálban  olvasszuk meg a csoki chipset úgy, hogy a tál alját ne érje a víz.

2. Keverjük, amíg megolvad, majd keverjük hozzá a kókuszolajat.

3. Az almát egy vágódeszkán vágjuk kör alakú, ujjnyi vastag szeletekre, a magokat szedjük ki, a szeletek aljába pedig szúrjunk hurkapálcát.

4. Terítsünk sütőpapírt egy nagyobb tepsibe, szórjuk meg olasspray-vel.

5. Mártsuk az alma szeleteket a csokoládéba és tegyük a tepsire. Tegyük a hűtőbe kb. 10 percre.

6. Csurgassuk rá a karemell és a fehér csoki öntetet, dekoráljuk  majd tegyük vissza a hűtőbe újabb 10 percre.

7.Azonnal fogyasszuk, vagy tartsuk hidegen.

   

Forrás: delish.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!