Csőben sült brokkoli kolbásszal és füstölt sajttal
Hozzávalók
2 nagy vagy 4 kisebb, köretnyi adaghoz- 50 dkg brokkoli
- só
- 2 púpozott evőkanál vaj
- 3 púpozott evőkanál liszt
- 3,5 dl tej
- őrölt fekete bors
- reszelt szerecsendió
- 1 púpozott evőkanál mustár
- 15 dkg csípős vagy csemege kolbász
- 12-15 dkg füstölt sajt
Elkészítés
A brokkolit megmossuk, megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A rózsákat bő, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Rászórjuk a lisztet, hagyjuk kicsit pezsegni, majd felöntjük a meleg tejjel. Habverővel folyamatosan keverve krémes, sűrű besamellé főzzük, közben sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Végük belekeverjük a mustárt is.
A kolbászt felkarikázzuk. Egy közepes méretű sütőtálban szétterítjük a brokkolirózsákkal együtt. Rákanalazzuk a besamelt, majd megszórjuk a füstölt sajttal.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percet sütjük (a sütési idő felétől érdemes felső lánggal). Melegen tálaljuk.