Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Könnyen elkészíthető ropogtatnivaló, amivel csak egy baj van, ha egyszer elkezdjük enni, utána nem lehet abbahagyni.

Csípős paradicsomos sült burgonya - Patatas bravas

Adásban volt: 2013. September 19.
A recepthez tartozó videó
Ennél nincs is vendégváróbb falat. Csípős, paradicsomos sült burgonya.
2015. November 20.

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • olívaolaj

  • bors
  • sütőpapír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
  • 1 dl ketchup
  • 2 ek sherry ecet
  • füstölt paprika
  • fokhagyma
  • csípős paprikakrém (Tabasco)

Elkészítés

A krumplikat felkockázzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral letakart sütőlapon, forró sütőben, 220 C fokon 20-25 perc alatt pirosra ropogósra sütjük. Közben egy kis olajon hagymát dinsztelünk, sózzuk, belereszelünk 1-2 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a ketchupot, és a hámozott paradicsom konzerv felét. Sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük valamilyen csípős paprikakrémmel vagy chilivel, füstölt paprikával, és hozzáöntjük a sherry ecetet. 10-15 percig rotyogtatjuk, beforraljuk, hogy szép sűrű mártást kapjunk. A megsült krumplit összeforgatjuk a sűrű paradicsomszósszal, úgy, hogy azt mindenütt bevonja.

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!