Csípős paradicsomos sült burgonya - Patatas bravas
Adásban volt: 2013. September 19.
A recepthez tartozó videó
Ennél nincs is vendégváróbb falat. Csípős, paradicsomos sült burgonya.
2015. November 20.
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- olívaolaj
- só
- bors
- sütőpapír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 1 dl ketchup
- 2 ek sherry ecet
- füstölt paprika
- fokhagyma
- csípős paprikakrém (Tabasco)
Elkészítés
A krumplikat felkockázzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral letakart sütőlapon, forró sütőben, 220 C fokon 20-25 perc alatt pirosra ropogósra sütjük. Közben egy kis olajon hagymát dinsztelünk, sózzuk, belereszelünk 1-2 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a ketchupot, és a hámozott paradicsom konzerv felét. Sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük valamilyen csípős paprikakrémmel vagy chilivel, füstölt paprikával, és hozzáöntjük a sherry ecetet. 10-15 percig rotyogtatjuk, beforraljuk, hogy szép sűrű mártást kapjunk. A megsült krumplit összeforgatjuk a sűrű paradicsomszósszal, úgy, hogy azt mindenütt bevonja.
Megosztom barátaimmal