Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csípős-brokkolis tésztasaláta

A megszokott kígyóuborka helyett próbáld ki brokkolival!
2022. November 22.

Maradék zöldség? Egy kevés felvágott? Tésztasalátában a helyük! Viccen kívül, a tésztasaláta az egyik legnagyobb átváltozóművész a konyhában, hiszen szinte bármit beletehetünk.

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg penne

  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 25 dkg tejföl
  • 8 dkg majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 teáskanál csípős paprikakrém
  • őrölt fekete bors
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 15 dkg kolbász

Elkészítés

 

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Félretesszük kihűlni. A brokkolit megtisztítjuk, apró rózsáira szedjük, és lobogó, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. 

A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a megpucolt, lereszelt fokhagymával, a csípős krémmel, valamint sóval és borssal. Hozzáforgatjuk a megpucolt, felaprított lila hagymát, a kis kockákra vágott kolbászt, a tésztát és a brokkolit. Tálalásig hűtőbe tesszük. 

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Hot dog kifli teljes kiőrlésű liszttel

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ropogós sült sprotni kínai keles salátával

Ropogós sült sprotni kínai keles salátával

A kínai kel sokáig friss marad, nem hiába az őszi-téli saláták sztárja!
Mustáros sertésszűz káposztás pennével

Mustáros sertésszűz káposztás pennével

A magos mustár és a kétféle káposzta a lelke ennek a fogásnak
Paradicsomos csirkeragu

Paradicsomos csirkeragu

Kakukkfűvel, póréhagymával és az elmaradhatatlan fokhagymával

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!