Csilis babragu sült pulykával
Ez a paradicsomos-babos ragu nemcsak laktat, át is melegít. Ha pedig nem eszel húst, tálald nyugodtan sült tofuval vagy grillsajttal, rántott sajttal!
Hozzávalók
4 nagyobb adaghoz- 2 evőkanál olívaolaj + a pulykához
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db közepes méretű csilipaprika (ízlés szerint, növelhetjük a mennyiségét)
- 2 konzerv (80 dkg) hámozott, aprított paradicsom
- só, őrölt fekete bors
- 2 konzerv (2*24 dkg töltőtömeg) vörös bab
- zöldfűszeres fűszerkeverék
- 50 dkg pulykamellfilé
- főtt kuszkusz, bulgur vagy rizs a tálaláshoz
- aprított snidling a díszítéshez
Elkészítés
A két evőkanál olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben vagy lábasban, majd a megpucolt, felaprított vöröshagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a szintén megpucolt, áttört fokhagymát, majd a kimagozott, kierezett, felaprított csilit is. Felöntjük a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. Végül hozzáadjuk a leszűrt babot is, és még 1-2 percet főzzük.
Közben a fűszerkeveréket egy kevés olajban elkeverjük, ha szükséges, megsózzuk. A pulykamellet 4 szeletre vágjuk, megforgatjuk a keverékben, majd kontakt grillben (vagy serpenyőben) megsütjük.
A sült pulykát a babraguval és a tetszőleges választott körettel tálaljuk, végül aprított snidlinggel díszítjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: