Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csilis babragu sült pulykával

Egy kis csípős jöhet a januári hidegben?
2023. January 13.

Ez a paradicsomos-babos ragu nemcsak laktat, át is melegít. Ha pedig nem eszel húst, tálald nyugodtan sült tofuval vagy grillsajttal, rántott sajttal! 

Hozzávalók

4 nagyobb adaghoz
  • 2 evőkanál olívaolaj + a pulykához
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db közepes méretű csilipaprika (ízlés szerint, növelhetjük a mennyiségét)
  • 2 konzerv (80 dkg) hámozott, aprított paradicsom
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 konzerv (2*24 dkg töltőtömeg) vörös bab
  • zöldfűszeres fűszerkeverék
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • főtt kuszkusz, bulgur vagy rizs a tálaláshoz
  • aprított snidling a díszítéshez

Elkészítés

 

A két evőkanál olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben vagy lábasban, majd a megpucolt, felaprított vöröshagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a szintén megpucolt, áttört fokhagymát, majd a kimagozott, kierezett, felaprított csilit is. Felöntjük a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, majd lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. Végül hozzáadjuk a leszűrt babot is, és még 1-2 percet főzzük. 

Közben a fűszerkeveréket egy kevés olajban elkeverjük, ha szükséges, megsózzuk. A pulykamellet 4 szeletre vágjuk, megforgatjuk a keverékben, majd kontakt grillben (vagy serpenyőben) megsütjük. 

A sült pulykát a babraguval és a tetszőleges választott körettel tálaljuk, végül aprított snidlinggel díszítjük. 

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Töltött óriás kagylótészta

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás-narancsos táskák

Almás-narancsos táskák

Az alma, a fahéj és a narancs igazán téli hangulatúvá teszi ezeket a gyors leveles sütiket
Pizza quesadilla

Pizza quesadilla

Sűrű a napod? Készíts gyors ebédet a kamra tartalékaiból!
Narancsos pohárdesszert mézes keksszel

Narancsos pohárdesszert mézes keksszel

Habkönnyű édesség karácsonyra vagy újévre

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!