Csigatészta vörösboros marharaguval
Hozzávalók
6-8 adag- 3 ek olivaolaj
- 10 dkg császár-, vagy kolozsvári szalonna
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darált marhahús
- 3 ek sűrített paradicsom
- 1 üveg száraz vörösbor
- 1 ág rozmaring
- 0,5 dl mustméz
- só
- bors
- 50 dkg csigatészta
- 10 dkg reszelt juhsajt
Elkészítés
A felkockázott császárszalonnát olívaolajon megpirítjuk.
A kiolvadt szalonnazsíron a finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk .
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a darált marhahúst.
A húst megsózzuk, megborsozzuk és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a friss rozmaringot, és amikor megpirult a marhahús, hozzáöntjük az első adag vörösbort.
Amikor a hús fölszívta, ugyanígy hozzáöntjük a második, harmadik, negyedik adag vörösbort. Akkor készült el, amikor a serpenyő szélén csak kevés folyadékot látunk. Ekkor hozzáadunk egy kevés mustmézet, de ez elhagyható.
A csigatésztát sós vízben feltesszük főni, közben marad idő elkészíteni egy friss zöldsalátát.
Az elkészült a csigatésztát a raguban átforgatjuk, reszelt juhsajttal megszórjuk és a salátával tálaljuk.